A Dreadzone jön, és viszi a Carbont – LIVE

// 2010-05-03

A Carbonfools-konertfelvétel vágatlanul:

 

Dreadzone:

 

A Dreadzone lemezbemutatni jön a Gödörbe. Az előzenekar The Carbonfools-t olyannyira karmolják a britek, hogy őszre két közös angliai bulit is terveznek. A szombati budapesti koncertet közvetítjük. 

 

Szépen összemelegedett az utóbbi időben a népszerű brit elektronikus brigád, a Dreadzone és a budapesti koncertélet egyik legmasszívabb csapata, a The Carbonfools. A haverkodás közös koncertekben kulminál, május 8-án, pénteken a Gödörben lesz az első, ahol az angol rasták egyúttal be is mutatják az április huszonhatodikán megjelenő új albumukat ,az Eye on the Horizon címűt. Őszre aztán még két közös angliai bulit tervez az újdonsült brit-magyar sógorkodás.

 

Az új Dreadzone lemezt előszőr a koncerten lehet majd kapni, az 1G Records jóvoltából. Az albumon a srácok ott folytatják ahol a korábbiakon abbahagyták, ám némi friss szellő mégis belengi… Tíz új számot ereszt szabadon az új gyűjtemény, melyben a másfél évtizede kiérlelt dalszerzői stílust táncos-dubos-basszusos háttérrel és elektronikus beattell támasztják alá.

 

 

Továbbra is jellemzik a brigádot a reggae-s vokálok és a dögös gitárfutamok, nem változtatnak tehát a bevált recepten a Little Britain-t top 20-ba repítő lendületen. Olyan népszerű betétek csendülnek föl a dalokban, mint a Long Good Friday legendás témája a Gangstertől, egy szöveges futam Woody Guthrie-től vagy Dennis Browns klasszikus száma, a Whip Them Jah.

 

A kilencvenesek évek elején alakult banda új felállással vágott bele az album készítésébe. Továbbra is virul az alapító Greg Dread, ott az eredeti basszmester, Leo Williams, az összetéveszthetetlen mc Spee, a Studio One legendás énekese, Earl 16, valamint a gitáros Chris Comption és a technikai make-up-ot biztosító Chris Oldfield.

 

Előttük a sokat látott The Carbonfools csavarja föl a hangulatot az üzemi szintre. A 2006-ban csatlakozó énekessel, Fehér Balázzsal készült 2008-as album sikere még ma is repíti a brigádot, és nemcsak a budapesti táncterken tippegőket mozgatják meg, vidékre is jócskán eljutnak, és fesztivál meghívásaik kitöltik az egész nyarat.

 

 

 

Emberi számítás szerint május nyolcadikán szombaton is hozzák szokásos sttílusukat a rockot, blues-t, reggae-t, dubot, diszkót, folkot, ethnót, darkwave-et és a mai modern elektronikus műfajokat jól összekavarva. A bulit szénhülyék producere Titusz és a basszusgitáros Zsazsa, vezeti le egy rendesen odalökött dj-szettel.