A Buena Vista rajzolja vissza a fejed – jegyet nyertek a Pasión show-jára az Arénába

// 2014-10-09

Három előadás erejéig Budapesten áll meg a kubai zene elsőszámú show-ja, a Pasión de Buena Vista. Október 13-án, hétfőn este nyolctól a Papp László Budapest Sporarénában csendülnek föl a legtüzesebb karibi dallamok a pörgő ritmusok között, míg október 14-én, kedd délután háromtól és este héttől a Ram Colosseumban. Az előbbire jegyeket osztogattunk.

A két öreg

Social Club

“A Buena Vista rajzolja vissza, ha elveszted a fejed” – Müller Péter Szalámi Sziámi sorai eredetileg a Walt Diseney rajzfilmes brandjére vonatkoztak, de bőven ráhúzhattók a Wim Wenders 1998-as dokumentumfilmje óta Európában is hódító kubai zenei világra. A filmben megjelenített Buena Vista Social Clubban hallható örömzenét először a hasonnevű zenekar emelte ki a kubai táncklubokból a világ arénáiba, nagy kocentermeibe, sőt fesztiváljaira.

A banda és annak egyes tagjai egymás után töltötték meg a legnagyobb koncerttereket is az kilencvenesek végén és a kétezres években is. A legnagyobb slágerüket a Chan Chant akár Magyarországon is fölismerik egyből.

Pasión de Buena Vista

Az utóbbi években pedig éppen a legnagyobb színpadokra kitalált produkció, a Pasión de Buena Vista meglehetősen sikeres, melyet egyenesen kubai zene első számú show-jaként aposztrofálnak. A PdBV több mint egy koncert; színpadon a tizenegy tagú zenekar, a nyolc táncos és a három énekes (Soto-Vitor Antunes, Lisbet Castillo Montenegro és Estansiao “Augusto” Blanco Zequeira) mintegy százötven különböző öltözékben tűnik föl. A showban láthatunkcsábos táncokat, gyönyörű karibi dívákat és persze hallhatunk mambót, rumbát, chachachát és salsát.

A világszerte népszerű produkció legnagyobb sikereit Németországban érte el. 2008-as show-juk megkapott egy mértékadó médiadíjat, a Radio Regenbogen Awardot, és két éve fölléptek a Wetten das… című népszerű tévé-showban is.

Harmincöt országban négyszáz előadás és mintegy félmillió néző nézte végig show-jukat, hogy végre 2014-ben ismét Európában turnézzanak. Október 13-án és 14-én például mindjárt Budapesten zavarnak le három előasdást, hétfőn a Papp László Budapest Sportarénában este nyolctól, kedden a Ram Colosseumban délután háromtól és este héttől. Az Arénában 7900 és 27900 forint között szóródnak a jegyárak, míg a Ramban 9900 és 27900 között.

Nyertesek

A kubai salsa mellett milyen hatások keverednek Manu Chao zenéjében? (Segítség tavalyi Manu Chao-koncertajánlónkban, helyes válasz: rock’n’roll, francia sanzon, jamaicai reggae, ska, algériai rai.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk Pasión tárggyal október 12-én, vasárnap délután háromig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a hétfő esti Pasión de Buena Vista-előadásra, a Papp László Budapest Sportarénába: Bodácsik Pétert és Zalaegerszegi Tamást. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!