A Boom Fesztiválnak idén már biztosan lőttek

// 2020-03-31

A legnagyobb goafesztivál szervezői ma közölték a világgal: az idei fesztivált jövőre tartják meg.

A portugáliai Boom Fesztivál szervezői weboldalukra a felrakott szövegét azzal kezdik, hogy a koronavírus fejtetőre állította a világot – szavaik mögött óhatatlanul felsejlik, sőt hát ki is mondják, hogy a “nagyszerű” természet az antropocén korában is ilyen hatással tud lenni a civilizációra.

Március 13-án még azt írták a Boom szervezői, hogy az idei fesztivál (melyet egyébként minden páros évben rendeznek meg) előkészületei rendben folynak, de azóta napról napra romlott a helyzet, amit ők aggódva figyeltek. És ha a mostani spekulációk beválnak, és mondjuk júliusra túlleszünk ezen, akkor is számolni kell a pszichológiai hatásokkal. És míg a fejekben is nem állnak helyre a dolgok, nem tudják úgy megrendezni a fesztivált, ahogy szeretnék, hogy az az emberiség egységének kis mikrokozmosza legyen, ahol maradéktalanul megvalósul a fenntarthatóság, az összetartozás, a szeretet és a béke, a művészetek segítségével.

Tisztában vannak vele, hogy döntésük, az elkerülhetetlen halasztás nemcsak erre a törekvésre lesz súlyos következményekkel, hanem azokra is, akiknek fontos bevételi forrás a fesztivál.

A 13. Boom Fesztivált tehát 2021. július 22. és 29. között tartják.

A szintén a legnagyobb goafesztiválok közé tartozó Ozora Fesztivál szervezői még nem hozták meg a halasztásról döntést. A kiírás szerint július 20-26. között tartanák meg.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Zene a reményhez: