A Bánkitó Fesztivál nyíltan nekiment a kormánynak

// 2020-04-03

Ritka bátor kiállás ez azon a magyar zenei színtéren, ahol a politikai állásfoglalás sokszor egyet jelent egy harakirivel, akármelyik oldalra is köteleződjön el az adott szereplő.

Szerintünk ez a korona nem arról kéne szóljon, hogy egyesek csak úgy a fejükre helyezzék. A kormány tegnap felhatalmazta magát arra, hogy semmibe vehesse a parlamentáris demokrácia kereteit, mondván, drasztikus megoldásokat igényel a járvány elleni védekezés. Szerintünk a jelenlegi helyzet nem kívánja meg a transzjogok eltörlését, a Liget-projekt bedurrantását, vagy a színházak maradék függetlenségének eltiprását. És luxuskikötők fejlesztését sem. A salátatörvény nemcsak antidemokratikus, hanem alapvető emberi jogokat sért. Nem szeretnénk évtizedeket utazni vissza az időben még karantén alatt is. Szeretnénk előre nézni, előre evezni, előre nyilazni. Demokráciában szeretnénk élni – írták ki tegnap a Facebookjukra.

A bánkitósok nagyon bíznak benne, hogy július 8 és 12. között meg tudják rendezni a “legnagyobb magyar kisfesztiválnak” nevezett/tartott rendezvényt. Facebook-oldaluk általunk idézett posztja utáni bejegyzésben szombatra például nagy bejelentést ígérnek. Tavalyit mi is ajánlottuk, el is mentünk, ott szerettünk bele végleg a Szabó Balázs Bandájába, és fedeztük föl a döbbenetesen lehengerlő szabadkai Yusyust. Hogy csak ezt a kettőt mondjuk.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




A bánkiak online filmfesztiválját ajánlottuk már: