Lélekfacsaró dél-afrikai rap-rave – megvan az Antwoord-jegynyertes

// 2018-08-16

Augusztus 18-án, szombaton érkezik hozzánk Dél-Afrika különc triója. Jó ideig vissza nem térő alkalom!

Két évvel ezelőtt a Szigeten a hideg és a rossz idő ellenére is a tetőfokán volt a hangulat a Die Antwoord koncertjén, most a Budapest Parkban minden bizonnyal csak az ugrálás miatt verhet a víz a tánctéren.

Mit várhatunk?

Yo-Landi Visser megmondja a frankót, Ninjától igazi bungalow-hiphop leckéket vehetünk. Számos koncerten adott elő saját koreográfiát közös gyermekük, Sixteen Jones, illetve ha a keverőpult mögött tán még nem is, de mikorofonba már elmondta ő is a magáét. A vokál alá God készíti a zenei aláfestést, akit korábban dj Hi-Tek néven ismerhettünk meg.

A “27” néven ismert EP-ről izgalmas koprodukciókat hallhatunk bemelegítés gyanánt, melyeket a dél-afrikai banda világkörüli útjai során megismert művészekkel alkotott. Mozgalmas előadásra számíthatunk, és alighanem megismerhetjük a jövő évszázad öltözködési trendjét.

 

Az estét a szintén afrikai Moonchild Sanelly vezeti fel különleges előadású futurisztikus ghettofunkjával, megmutatva, milyen a hangulatot lehet teremteni Dél-Afrika keleti partján. A koncert után pedig egészen hajnalig táncoltat a Neonhullám Present csapata. A Nagyszünet színpadán Envo este tíztől repít vissza a nyolcvanas évekbe, majd Grindscape és Lazerpunk következik. Megahit különleges live szettel virít, végül Quitoxic zárja az estét.

Jelenlegi turnéja után a Die Antwoord hosszabb időre is visszahúzódni tervez a stúdió sötét bugyraiba, már csak ezért is érdemes mielőbb beszerezni a jegyeket, az elővételesek már el is fogytak. A küzdőtérre 10 ezer forint fejében indulhatunk tombolni, 15 ezerért már VIP-bejárat, külön bár és mosdó jár. Nálunk azonban akár lehet nyerni egy kétfős belépőt.

Játék

Melyik romániai fesztiválon lépett fel négy éve a Die Antwoord? – kérdeztük. (Segítség akkori riportunkban.)

A megfejtéseket augusztus 17-én, pénteken délelőtt 11-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Antwoord tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül egy nyertest választottunk: Kulcsár Karinát, aki másodmagával ingyen mehet a Die Antwoord-koncertre, a Budapest Parkba. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a buliba bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!