Először Magyarországon Alborosie – ki nyert rá jegyet?

// 2018-08-16

Augusztus 22-én, szerdán délután ötkor startol a reggae-buli a Budapest Parkban. Megvan a két jegynyertesünk!

Alborosie Olaszországban született, és 1993-ban, tizenöt évesen már egy reggae-együttesben zenélt. 2001-ben kezdte a szólókarrierjét, akkor Jamaicába költözött, hogy közelebb legyen a gyökerekhez és a rastafari kultúrához. Ott egy darabig producerként és hangtechnikusként dolgozott, majd 2009-ben kiadta az első, Soul Pirate című albumát.

 

Azóta több hangszeren játszik, így gitáron, basszusgitáron, dobon és billentyűn, na meg persze énekel is. Mára ő a reggae-világ egyik legnagyobb sztárja, és most végre eljön Magyarországra.

A szerdai koncertje előtt egy hasonló kaliberű együttes melegíti a közönséget a Budapest Parkban. A kilenctagú jamaicai formáció, a The Skatalites az ’50-es évek végén alakult, és óriási szerepe volt a ska elterjedésében. 1963 és ’65 között készítette a legjobb számait, köztük a híres háborús film betétdalát, a Guns of Navarone-t.

 

A Facebook-esemény itt van, jegyeket pedig nyolcezer forintért lehet venni a Budapest Park oldalán, illetve mi is feldobtunk kétszer kettőt:

Játék

Hol volt a tavaly őszi budapesti Skatalites-koncert? – kérdeztük. (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: a Dürer Kertben.)

A megfejtéseket augusztus 21-én, kedden délelőtt 11-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Alborosie tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk: Piros Zalánt és Havasi Henriket, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szerdai Alborosie-koncertre, a Budapest Parkba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Wikimedia